Bent u zorgverlener
Gespecialiseerde fysiotherapie bij rugproblemen

Veelgestelde vragen

Word ik direct behandeld? Kan ik een vrouwelijke therapeut krijgen? En wat voor kleding moet ik aan? Als u voor het eerst naar Rugkliniek Alkmaar komt is het goed om te weten wat u te wachten staat.

Voordat we met een behandeling starten, willen we precies weten wat uw klachten zijn. Daarom beginnen we het traject altijd met een onderzoek van ongeveer 60 minuten. De therapeut stelt u vragen aan de hand van uw klachten. Hij of zij probeert uit te zoeken waarom de klachten aanhouden. Op basis van deze uitkomsten kan de therapeut een passend behandelplan maken.

Word ik direct behandeld?

Rugkliniek Alkmaar probeert zo spoedig mogelijk een intakegesprek met u in te plannen. Tijdens dit gesprek wordt u gescreend en onderzocht. Aan de hand van vragenlijsten en een lichamelijk onderzoek, proberen we uw pijnklachten zo nauwkeurig mogelijk in beeld te brengen. De intake duurt ongeveer 60 minuten. Wij streven ernaar om binnen een week te starten met uw behandeling.

Wat moet u meenemen?

  • Handdoek
  • Legitimatiebewijs

Kan ik zelf mijn therapeut kiezen?

Het kan zijn dat u als vrouw liever door een vrouwelijke therapeut behandeld wordt. Bij Rugkliniek Alkmaar houden we altijd rekening met uw wensen, u kunt dus bij een vrouw terecht.

Zijn er kledingvoorschriften?

Rugkliniek Alkmaar hanteert geen kledingvoorschriften. Draag (sport)kleding waar u zich prettig in voelt.

Moet ik eerst naar de huisarts?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig. De therapeut kan onderzoek doen zonder tussenkomst van een huisarts. Mocht de therapeut meer informatie nodig hebben over uw medische achtergrond, dan kan hij of zij contact opnemen met een huisarts of specialist. Dit gebeurt alleen als u daar toestemming voor geeft.

Hoe zit het met de verzekering?

Rugkliniek Alkmaar levert zorg die door zorgverzekeraars wordt vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Rugkliniek Alkmaar is een Pluspraktijk.

Krijg ik mijn behandeling vergoed?

Wanneer u aanvullend bent verzekerd, worden de kosten van uw behandeling (gedeeltelijk) vergoed. Weet u niet hoe u verzekerd bent? Neem dan contact op met onze praktijk.

Wat zijn de kosten van een behandeling?

Als uw behandeling wordt vergoed, sturen wij de nota naar uw zorgverzekeraar. Wanneer u niet of onvoldoende verzekerd bent, hanteren wij de gangbare tarieven voor fysiotherapie en manuele therapie.


Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met onze kliniek.

 

072 560 00 44 

 
Menzis Topzorg
Wij zijn een Pluspraktijk
Wij hebben een HKZ certificaat
Like us op Facebook