Bent u zorgverlener
Gespecialiseerde fysiotherapie bij rugproblemen

Aandoening: spit

 

Spit is een hevige pijn in de onderrug – vaak tussen de onderste ribben en de billen. Deze pijn wordt veroorzaakt door kramp in de rugspieren. Spit is een vervelende en veelkomende aandoening, maar de klacht is niet ernstig. Rugkliniek Alkmaar kan u van uw pijn afhelpen.

maak-direct-een-afspraak-bij-rugkliniek-alkmaar

Wanneer u last heeft van spit, kunt u last hebben van een stijve rug, zere billen, dijen en benen. De pijn zit onderin de rug. Vooral tijdens bewegen kunt u last krijgen.

Hoe ontstaat de aandoening?

Een ongecontroleerde beweging of een slechte (werk)houding kunnen boosdoeners zijn bij spit. Als u een blokkade heeft, kan er sprake zijn van een verschuiving of beknelling. 

Gaat het over?

Ja, acute spitklachten gaan vaak na een paar dagen over. Om het herstelproces te versnellen, kunt u de specialisten van Rugkliniek Alkmaar raadplegen.

Wat kan ik zelf doen?

Als u acute spitklachten heeft, kunt u baat hebben bij een manueel therapeut. Deze behandeling geeft snel verlichting. Daarnaast is het belangrijk dat u blijft bewegen. Als u regelmatig last heeft van spitklachten, is het raadzaam om een trainingsprogramma te volgen. Zo kunt u herhaling in de toekomst voorkomen. Informeer bij Rugkliniek Alkmaar naar het programma.

Kan ik spit herkennen?

Een stijve onderrug en pijn bij het bewegen zijn typische symptomen van spit. De aandoening ontstaat vaak na belasting waarbij de spieren in de onderrug worden aangespannen.

Wat doet Rugkliniek Alkmaar?

We geven u inzicht in uw klachten en adviseren hoe u met pijn kunt omgaan. Daarnaast krijgt u oefeningen van onze manuele therapeut zodat u snel weer mobiel bent.

ArtritisArtrose/spondylartroseA-specifieke rugklachtenBechterewBekkeninstabiliteitHernia post operatiefHernia pre operatiefIschias, Kanaal stenoseLumable instabiliteitPosturaal houdingssyndroomRadiculopathieRugbreukScolioseSI blokkadeSpit/blokkadeSpondilolysthesisSpondylartritisVersleten rugWervel slijtageZiekte van Scheuerman


072 560 00 44 

 
Menzis Topzorg
Wij zijn een Pluspraktijk
Wij hebben een HKZ certificaat
Like us op Facebook