Bent u zorgverlener
Gespecialiseerde fysiotherapie bij rugproblemen

Aandoening: rugbreuk

 

Bij een rugbreuk is er sprake van een of meer kapotte wervels. Een lelijke val van een keukentrapje kan daar al voor zorgen. Ouderen krijgen vaker te maken met soortgelijke breuken. Bokontkalking is bij deze groep vaak de boosdoener. Omdat de botten bij deze groep brozer zijn, is er minder kracht nodig voor een wervelbreuk.

maak-direct-een-afspraak-bij-rugkliniek-alkmaar

Een wervelbreuk blijft voor de patiënt niet onopgemerkt: er ontstaan direct pijnklachten. Het kan voorkomen dat er een zenuw klem komt te zitten door een breuk. U voelt dan uitstraling naar een of beide benen.

Hoe ontstaat de aandoening?

Een wervelbreuk kan optreden na een ongeluk (aanrijding) of een lelijke val. Botontkalking is een belangrijke factor in het ontstaan van een wervelbreuk.

Gaat het over?

Wanneer u last heeft van een breuk in de rug, is het zaak dat u allereerst wordt behandeld door een medisch specialist. Er zal gekeken worden of u last heeft van botontkalking alvorens u wordt geholpen. Een rugbreuk kan worden behandeld met een korset en pijnstilling – afhankelijk van de ernst van uw klachten. Wanneer uw rug is hersteld en de wervelbreuk is genezen, is het zaak dat u gaat revalideren. Zo kunt u uw (rug)spieren weer sterker maken.

Wat kan ik zelf doen?

Wanneer een breuk in de rug wordt geconstateerd, dient u contact op te nemen met een medisch specialist. Na behandeling kunt u terecht bij Rugkliniek Alkmaar. Wij zullen samen met u een behandelplan maken, zodat u snel weer mobiel bent.

Kan ik een gebroken rug herkennen?

Een wervelbreuk is te herkennen aan de acute pijn in de rug, eventueel met uitstralingsverschijnselen naar een of beide benen.

Wat doet Rugkliniek Alkmaar?

Bij Rugkliniek Alkmaar kunt u terecht voor revalidatie. Wij geven u inzicht in uw klachten en leren u daarmee omgaan. Tijdens uw bezoeken aan Rugkliniek Alkmaar, zorgen wij ervoor dat uw rugspieren sterker worden. Zodat u goed kunt (blijven) functioneren.  

ArtritisArtrose/spondylartroseA-specifieke rugklachtenBechterewBekkeninstabiliteitHernia post operatiefHernia pre operatiefIschias, Kanaal stenoseLumable instabiliteitPosturaal houdingssyndroomRadiculopathieRugbreukScolioseSI blokkadeSpit/blokkadeSpondilolysthesisSpondylartritisVersleten rugWervel slijtageZiekte van Scheuerman


072 560 00 44 

 
Menzis Topzorg
Wij zijn een Pluspraktijk
Wij hebben een HKZ certificaat
Like us op Facebook