Bent u zorgverlener
Gespecialiseerde fysiotherapie bij rugproblemen

Aandoening: zenuwirritatie (radiculopathie)

 

Bij radiculopathie is sprake van een beknelde zenuw in de wervelkolom. Pijn, een doof gevoel of tintelingen kunnen symptomen zijn. Deze aandoening kan overal in de rug voorkomen, maar treedt het vaakst op in de onderrug of in de nek.

maak-direct-een-afspraak-bij-rugkliniek-alkmaar

Wanneer u de rug regelmatig overbelast heeft u een grotere kans op radiculopathie. Mensen die zwaar lichamelijk werk doen zijn ook vatbaarder voor deze aandoening. De precieze klachten zijn afhankelijk van welke zenuwen aangetast zijn. Klachten die het meest worden genoemd bij deze aandoening zijn pijn, gevoelloosheid of tintelingen in armen en benen. Sommige mensen hebben daarbij ook nek- of rugpijn.

Hoe ontstaat de aandoening?

Druk of irritatie van zenuwen in de wervelkolom zijn de veroorzakers van radiculopathie. U kunt last krijgen van deze aandoening door een hernia of artrose, maar een infectie kan ook de boosdoener zijn. Radiculpathie wordt in sommige gevallen ook veroorzaakt door diabetes. Erfelijkheid kan ook een rol spelen.

Gaat het over?

Vaak wel. Een behandeling door een fysiotherapeut is vaak noodzakelijk. Bij Rugkliniek Alkmaar kunnen we een herstelprogramma maken dat is aangepast op uw klacht en wensen.

Wat kan ik zelf doen?

Blijven bewegen is belangrijk om uw spieren soepel te houden, maar overdrijf niet. De specialisten van Rugkliniek Alkmaar kunnen een behandelplan voor u opstellen zodat u verantwoord aan uw herstel werkt.

Kan ik radiculopathie herkennen?

Wanneer u last hebt van pijn, gevoelloosheid en tintelingen in armen en benen en eventueel lokale nek- of rugpijn heeft, kunt u contact opnemen met de specialisten van Rugkliniek Alkmaar.

Wat doet Rugkliniek Alkmaar?

ArtritisArtrose/spondylartroseA-specifieke rugklachtenBechterewBekkeninstabiliteitHernia post operatiefHernia pre operatiefIschias, Kanaal stenoseLumable instabiliteitPosturaal houdingssyndroomRadiculopathieRugbreukScolioseSI blokkadeSpit/blokkadeSpondilolysthesisSpondylartritisVersleten rugWervel slijtageZiekte van Scheuerman


072 560 00 44 

 
Menzis Topzorg
Wij zijn een Pluspraktijk
Wij hebben een HKZ certificaat
Like us op Facebook