Bent u zorgverlener
Gespecialiseerde fysiotherapie bij rugproblemen

Aandoening: Posturaal houdingsyndroom

 

Wanneer u voor lange tijd een onnatuurlijke houding aanneemt, kunt u klachten krijgen die horen bij het houdingsyndroom. Denk daarbij aan gebukt staan wanneer u in de tuin werkt. Daardoor wordt uw lichaam op plekken belast die normaliter ontzien blijven.

maak-direct-een-afspraak-bij-rugkliniek-alkmaar

De klachten die bij het houdingsyndroom horen, zijn pijn en een vermoeidheidsgevoel. Zodra u van houding veranderd, zullen de klachten afnemen. Er is dus geen sprake van schade.

Hoe ontstaat de aandoening?

Het houdingsyndroom ontstaat wanneer u voor lange tijd een houding aanneemt die niet optimaal is. Omdat u spieren, banden of gewrichten gebruikt die normaal gesproken niet zo zwaar belast worden, ontstaan er klachten.

Gaat het over?

Ja, uw klachten zullen verminderen wanneer u van houding veranderd.

Wat kan ik zelf doen?

U kunt bij Rugkliniek Alkmaar terecht om u bewust te worden van uw houding. Dat is belangrijk om soortgelijke klachten in de toekomst te verminderen.

Kan ik het houdingsyndroom herkennen?

Wanneer u last heeft van pijn en een vermoeidheidsgevoel, kan het zijn dat u een verkeerde houding heeft aangenomen. Wanneer u van houding veranderd gaat het pijnlijke gevoel weg.

Wat doet Rugkliniek Alkmaar?

We maken u bewust van uw houding en leren u een goede houding te herkennen. Daarnaast geven we u oefeningen om de spieren te versterken die u stimuleren een goede houding aan te nemen. Indien gewenst kunnen we de stabiliserende spieren van de rug trainen.

ArtritisArtrose/spondylartroseA-specifieke rugklachtenBechterewBekkeninstabiliteitHernia post operatiefHernia pre operatiefIschias, Kanaal stenoseLumable instabiliteitPosturaal houdingssyndroomRadiculopathieRugbreukScolioseSI blokkadeSpit/blokkadeSpondilolysthesisSpondylartritisVersleten rugWervel slijtageZiekte van Scheuerman


072 560 00 44 

 
Menzis Topzorg
Wij zijn een Pluspraktijk
Wij hebben een HKZ certificaat
Like us op Facebook