Bent u zorgverlener
Gespecialiseerde fysiotherapie bij rugproblemen

Patiëntervaringen

Joan Tan (32) bezocht Rugkliniek Alkmaar voor aanhoudende bekkenklachten tijdens haar tweede zwangerschap.

‘Mijn eerste zwangerschap verliep eigenlijk heel rooskleurig. Ik had weinig klachten en sportte regelmatig om in vorm te blijven. Toen ik in verwachting was van mijn tweede kind merkte ik al gauw dat ik vage klachten en pijntjes kreeg. Vanaf de vijfentwintigste week kreeg ik bekkenklachten die steeds erger werden. De pijn in mijn onderrug was haast ondraaglijk. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Via een vriendin hoorde ik van Rugkliniek Alkmaar en ik besloot een poging te wagen. Gelukkig kon ik snel terecht.

Nadat mijn klachten uitgebreid besproken waren, kreeg ik een vaste therapeut toegewezen. Het is heel prettig om elke keer door dezelfde specialist geholpen te worden.

Van mijn therapeut heb ik verschillende oefeningen gekregen om mijn bekkenbodem te versterken. Deze kon ik ook gewoon thuis doen. Na een paar bezoeken aan Rugkliniek Alkmaar had ik minder last van de pijn. De blokkade uit mijn bekken is weg, daardoor voel ik me beter en kan ik weer bewegen zonder constant pijn te hebben.
De therapeuten hebben me ontzettend goed geholpen en begeleid. Ik heb ook veel geleerd over bekkeninstabiliteit. Daardoor begreep ik mijn eigen lichaam beter.’

 

Carla Venneker (66) kwam na een eenzijdig ongeval bij Rugkliniek Alkmaar terecht met een pijnlijke onderrug.

‘Tijdens een fietstocht kwam ik met mijn wiel in de berm terecht. Ik verloor mijn evenwicht en voor ik het wist lag ik op de grond. De dagen daarna had ik veel spierpijn, daar besteedde ik weinig aandacht aan. Wat opviel was de pijn in mijn onderrug. Zitten of staan ging prima, als het maar niet te lang duurde. Een week na mijn ongeluk heb ik contact gezocht met Rugkliniek Alkmaar omdat de pijn maar bleef aanhouden. Het straalde zelfs uit naar mijn benen.

Bij de rugkliniek werd een blokkering van mijn SI-gewricht geconstateerd. Dat betekent dat mijn bekken en heiligbeen verschoven zijn en daarna vast zijn gaan zitten. Ik ben nu bezig met manuele therapie en merk veel verschil. Na het eerste bezoek ging het al beter.

De therapeuten bij Rugkliniek Alkmaar zijn zo kundig en ervaren, ik vertrouw mijn therapeut blind. Hij weet precies wat hij moet doen om mijn pijn te verminderen.’

 

Walter Everink (49) had al jaren last van artrose in zijn rug toen hij door een collega werd gewezen op Rugkliniek Alkmaar.

‘Ik was een twintiger toen gewrichtsslijtage in mijn rug werd geconstateerd. Artrose. Ik had vaak last van een stijve rug, bewegen was heel pijnlijk. Uiteindelijk bewoog ik zo min mogelijk om weinig pijn te hebben. Maar dat hield ik niet lang vol. Als tiener sportte ik fanatiek. Mijn week was gevuld met basketbaltrainingen en zwemuren. In het weekend ging ik vaak het bos in om hard te lopen. Toen ik de diagnose artrose kreeg werd mij al snel duidelijk dat er geen kans was op genezing. Ik moest me erbij neerleggen dat mijn toekomst er anders uit ging zien.
Een van mijn collega’s wees me op het bestaan van Rugkliniek Alkmaar. Ik was sceptisch: waarom zou ik een behandeltraject ingaan als er geen kans is op genezing?

Mijn vrouw heeft me overgehaald en daar ben ik achteraf alleen maar blij om. Ik weet nu dat beweging cruciaal is om de slijtage van mijn gewrichten te vertragen. Mijn therapeut heeft me veel geleerd over de aandoening, ik kan er nu stukken beter mee omgaan.’

 

 

072 560 00 44 

 
Menzis Topzorg
Wij zijn een Pluspraktijk
Wij hebben een HKZ certificaat
Like us op Facebook