Bent u zorgverlener
Gespecialiseerde fysiotherapie bij rugproblemen

Heeft u chronische rugklachten?

Wanneer u (langdurig) last heeft van rugklachten of chronische pijn kunt u te maken krijgen met boosheid, frustratie, verdriet en onmacht. Wist u dat deze factoren uw herstel vertragen? De specialisten van Rugkliniek Alkmaar leren u tijdens de behandeling omgaan met pijn.

(Langdurige) rugpijn kan onbegrip oproepen in uw omgeving: van buiten is er immers niets aan u te zien. Waar mogelijk betrekken we uw partner, familie en kinderen bij de behandeling. Als uw omgeving meer kennis heeft van uw klachten begrijpen zij beter wat er met u aan de hand is.

Omgaan met pijn

Om uit te zoeken hoe u met uw pijn kunt omgaan, is het belangrijk om te weten wat de klacht (eventueel) versterkt of in stand houdt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Verstoorde pijnregistratie;
  • Structurele schade (ernstige artrose of discushernia bijvoorbeeld);
  • Niet goed functioneren van de rug;
  • Weinig lichaamsbeweging.

De therapeut van Rugkliniek Alkmaar stimuleert u te (blijven) bewegen. Wij leren hoe u kunt trainen en op welke manier u het best met uw pijn kunt omgaan.

Soorten pijn

We kunnen vier soorten pijn onderscheiden:
1. Waarschuwingspijn. Deze pijn treedt acuut op en dient als waarschuwingssignaal. Als u zich brandt of uw enkel verzwikt bijvoorbeeld.
2. Neuropatische pijn. Komt door een beschadiging aan de zenuwen of het zenuwstelsel. Het gaat hier bijvoorbeeld om letsel of een beknelling.
3. Ontstekingspijn. Roodheid, zwelling en warmte zijn kenmerkend voor de ontstekingspijn. Het is vaak een reactie op een schadelijke prikkel, maar kan ook door reuma ontstaan.
4. Disfunctionele pijn. Hoewel er duidelijk pijn aanwezig is, wordt er geen structureel letsel gevonden. Vaak hebben patiënten in het verleden rugletsel/klachten gehad, maar hebben de hersenen dit herstel niet als zodanig geregistreerd.

Wat doet Rugkliniek Alkmaar?

Als u langdurig last heeft van ontstekingspijn of disfunctionele pijn nemen de mobiliteit en belastbaarheid vaak af. Onze specialisten kunnen u inzicht geven in uw klachten en anders leren omgaan met pijn. Samen met u vergroten zij uw belastbaarheid (conditie).

Pijnprogramma Rugkliniek:

Samen vergroten we uw kennis over pijn;
Samen zorgen we ervoor dat u de rug beter kunt buigen en strekken;
Na behandeling wordt tillen of opstaan makkelijker en minder pijnlijk.

(Chronische) rugklachten kunnen grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Wanneer u wordt belemmerd in uw sociale activiteiten, niet meer in staat bent boodschappen te doen of zelfs te werken, is het belangrijk dat u in beweging komt. De specialisten van Rugkliniek Alkmaar staan klaar om u daarmee te helpen. Waar wacht u nog op?

Bij Rugkliniek Alkmaar hebben we altijd de juiste specialist in huis. Doordat onze therapeuten verschillende expertises hebben, zijn wij in staat u een passende behandeling te bieden. Neem contact op met onze praktijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

072 560 00 44 

 
Menzis Topzorg
Wij zijn een Pluspraktijk
Wij hebben een HKZ certificaat
Like us op Facebook